Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
Ripieno
- 30 g di scalogno a pezzi
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di gamberetti freschi, puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 50 g di insalata songino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotechino alla Wellington
6 Std.
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5h
Bignè alla crema di funghi e speck
1h 35min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20min
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 min.
Antipasto di funghi e capesante
35min
Biscottini sandwich salati
1h 30 min.
Cuori di lattuga con peperoni caramellati e pollo
45 min.
Uova ripiene di prosciutto
15 min
Rollè di tacchino con trittico di salumi e salsa ai funghi
50 min.
Crema di patate con polpo
1h
Bignè con tre mousse
2h