![Bignè al ripieno di gamberetti Bignè al ripieno di gamberetti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/300A2BB9-D679-4243-BD96-F12A45B96202/Derivates/cade898e-d9c5-42f9-8c37-337d2ae22191.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
Ripieno
- 30 g di scalogno a pezzi
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di gamberetti freschi, puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 50 g di insalata songino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè alla crema di funghi e speck
1 godz. 35 min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Bignè al salmone
1h 50min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Crema di patate con polpo
1 Std.
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 Min
Bignè con tre mousse
2h
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2h 20 min
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Paccheri zucca e gamberoni
50 Min