Napa Kimchi

Napa Kimchi

3.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
15 portions

Składniki

  • white rice
    2 oz
  • Chinese cabbage core removed, cut into pieces (2 in.), divided
    21 oz
  • salt (e.g. non-iodized, canning or pickling salt)
    3 tbsp
  • water for soaking
  • carrots cut into pieces (1 in.)
    7 oz
  • Chinese white radish cut into pieces
    5 ½ oz
  • onions halved
    5 ½ oz
  • fresh ginger peeled, sliced (½ in.)
    1 oz
  • garlic cloves
    6
  • brown sugar
    1 oz
  • spring onions cut into pieces (approx. 2 in.)
    2 oz
  • fish sauce
    2 tbsp
  • dried chili flakes medium mild (see Tip)
    1 - 2 tbsp
  • lemon juice
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1647.6 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 208.4 kJ / 49.8 kcal
Tłuszcz 0.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...