![Steamed Scallion Rolls Steamed Scallion Rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1526b2382bfe9cc99a5a622b2ed12b4f/Derivates/8d1fe14c3ea8e2575a11f9bc02fe2c87722a3b4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Scallion Oil
-
6
scallions, cut into pieces, divided
lub 6 green onions, cut into pieces, divided - 1 garlic clove
- 2 oz vegetable oil, plus extra to grease
Dough
- 5 oz water
- 1 tsp active dry yeast
- 1 tsp sugar
- 8 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tsp salt
Shaping
- 1 pinch white sesame seeds, plus extra to sprinkle, to taste
- salt, to taste
- 20 oz water
- 3 tbsp soy sauce, light
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 - 2 tsp sambal oelek
- ¼ tsp sesame oil
- ¼ tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 656 kJ / 156.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 439.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40min
Ube Coffee
10 Min
Beef Stroganoff
40min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Korean Beef Sauté
1h 25 min
Kung Pao Chicken
1 Std. 5 Min
Orange Garlic Chicken with Rice
50 Min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 Std. 5 Min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
6h 45min
Chicken with Creamed Spinach Crepes
1 Std. 50 Min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Huli Huli Chicken Skewers
50 Min