Eggplant Sauté

Eggplant Sauté

4.4 37 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • fresh ginger peeled, sliced
    ½ oz
  • sesame oil
    1 oz
  • oyster sauce
    2 oz
  • fish sauce
    1 tsp
  • sugar
    1 tbsp
  • chili broad bean paste
    1 tsp
  • cornstarch divided
    3 tsp
  • vegetable oil
    2 oz
  • Thai eggplants cubed (1 in.)
    20 oz
  • fresh basil leaves chopped
    10
  • green onions cut on the bias
    2
    2 green onions, curled (see Tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 510 mg
Białko 2 g
Kalorie 1084 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...