Eggplant Sauté
TM5

Eggplant Sauté

4.4 (35 ocen)

Składniki

  • 3 garlic cloves
  • ½ oz fresh ginger, peeled, sliced
  • 1 oz sesame oil
  • 2 oz oyster sauce
  • 1 tsp fish sauce
  • 1 tbsp sugar
  • 1 tsp chili broad bean paste
  • 3 tsp cornstarch, divided
  • 2 oz vegetable oil
  • 20 oz Thai eggplants, cubed (1 in.)
  • 10 fresh basil leaves, chopped
  • 2 green onions, cut on the bias
    lub 2 green onions, curled (see Tip)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1084 kJ / 259 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
5 g
Sód
510 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy