Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, for greasing
- 220 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp cream of tartar
- 130 g gluten free cornflour
Cream cheese frosting
- 250 g cream cheese, softened
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, softened
- 200 g pure icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1461.5 kJ / 347.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 194.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2u. 35min
Gluten free scones
30 min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Gluten free waffles with maple bacon
1h
Chocolate mousse soufflés
55 min
Buttercream icing
10 min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Gluten free lamingtons
1h 30 min
Two-layer chocolate cake
3h 20min
Easy coconut cake
1 godz. 45 min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Basic vanilla cake
55 min