Urządzenia i Akcesoria
Gluten free birthday sponge cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
butter for greasing
-
raw sugar220 g
-
eggs room temperature6
-
natural vanilla extract2 tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
cream of tartar1 ½ tsp
-
gluten free cornflour130 g
Cream cheese frosting
-
cream cheese softened250 g
-
unsalted butter cut into pieces, softened100 g
-
pure icing sugar200 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon juice1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
194.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1461.5 kJ /
347.9 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butter biscuits
50min
Banana berry mini loaves
1h 30min
Chocolate chip cookies
50min
Buttercream icing
10min
Alphabet cupcakes
25h 30min
Basic vanilla cake
55min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Gluten free shortbread
1h 20min
Gluten free scones
30min
Chunky choc nut brownie
35min
Easy coconut cake
1h 45min
Chocolate cupcakes
1h 20min