Urządzenia i Akcesoria
Gluten free birthday sponge cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
butter for greasing
-
raw sugar220 g
-
eggs room temperature6
-
natural vanilla extract2 tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
cream of tartar1 ½ tsp
-
gluten free cornflour130 g
Cream cheese frosting
-
cream cheese softened250 g
-
unsalted butter cut into pieces, softened100 g
-
pure icing sugar200 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon juice1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
194.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1461.5 kJ /
347.9 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Freckles
1 godz.
Gluten free lamingtons
1 godz. 30 min
Chocolate ice cream
12 godz.
Butter biscuits
50 min
Buttercream icing
10 min
Alphabet cupcakes
25 godz. 30 min
Gluten free scones
30 min
Chunky choc nut brownie
35 min
Gluten free waffles with maple bacon
1 godz.
Freckle cake
26 godz. 40 min
Gluten free sausage rolls
2 godz. 5 min
Gluten free gingerbread cookies
2 godz. 35 min