Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 heads cauliflower, large, cut in florets (approx. 36 oz), divided
- 10 fresh sage leaves, plus extra to garnish
-
5
sprigs fresh marjoram, leaves only
lub 1 tsp dried marjoram - 5 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 5 oz stale bread, cubed (2 in.)
- 4 garlic cloves
- 6 oz red onions, quartered
- 4 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 4 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 tsp salt, plus extra to season, to taste
- 2 tsp freshly ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 8 oz chicken livers
-
8
oz turkey broth
lub 8 oz chicken broth -
4
oz Madeira wine
lub 4 oz sherry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 566 mg
Alternatywne przepisy
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30min
Guacamole
5 Min
Green Bean and Radicchio Salad with Chèvre
40min
Challah
3 godz. 10 min
Brioche Creamed Corn
1 Std. 10 Min
Almond Milk
1 Std. 20 Min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45 min
California Stuffed Artichokes
55 min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55h
Texas Chili
1 Std. 10 Min
Sautéed Cauliflower
25min
Sautéing 7 oz Zucchini
20 Min