Mushroom risotto

Mushroom risotto

4.5 557 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • eschalot or brown onion (30 g)
    1
  • butter
    40 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • risotto rice (e.g. Arborio)
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 - 2 tbsp
  • fresh mushrooms cut into slices
    250 g
  • water
    720 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 526 kcal / 2209.5 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 66.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 380.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...