Putenfilet mit Pfirsich-Chilisauce

Putenfilet mit Pfirsich-Chilisauce

3.4 654 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    40 g
  • Schalotten halbiert, in Ringen (5 mm)
    30 g
  • Putenbrust in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Pfirsiche reif, in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Wasser und mehr zum Kochen und Anrühren
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfirsichnektar
    100 g
  • Chili, gemahlen (siehe Tipp)
    ¼ TL
  • Curry
    ¼ TL
  • Salz und mehr zum Kochen
    ¼ TL
  • Reis
    200 g
  • Speisestärke
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 1857 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...