Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 30 g Schalotten, halbiert, in Ringen (5 mm)
- 400 g Putenbrust, in Würfeln (2 cm)
- 300 g Pfirsiche, reif, in Würfeln (2 cm)
- 400 g Wasser und mehr zum Kochen und Anrühren
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Pfirsichnektar
- ¼ TL Chili, gemahlen (siehe Tipp)
- ¼ TL Curry
- ¼ TL Salz und mehr zum Kochen
- 200 g Reis
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1857 kJ / 444 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade
30 Min
Hähnchenbrust auf Salbeignocchi
1 Std. 30 Min
Puten-Mandarinen-Geschnetzeltes
35 Min
Hähnchen-Gemüse-Topf
1 Std.
Zitronen-Hähnchen mit Gemüsecouscous und Zaziki
40 Min
Hähnchen provençale mit Reis und Pfirsichen
1 Std.
Putenschnitzel mit Mandel-Aprikosen-Kruste und Kartoffeln
1 Std.
Hähnchen-Pfirsich-Topf mit Balsamico
50 Min
Tomaten-Geschnetzeltes mit Gnocchi und Zucchini
35 Min
Mediterrane Reispfanne mit Pute
1 Std.
Schlemmertopf
40 Min
Paprika-Puten-Gulasch
2h