
Urządzenia i Akcesoria
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 16 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Basmati-Reis260 g
-
Urdbohnen, getrocknet geschält, halbiert (Urid Dal), siehe Tipp70 g
-
Kichererbsen, getrocknet geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp50 g
-
Bockshornkleesamen1 TL
-
Wasser1250 g
-
Zitronensaft30 g
-
Salz1 TL
-
Wasser (ca. 4-5 EL)50 g
-
Ghee50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
463 kcal /
1937 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Fermentieren
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy