Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 3 - 4 Zweige Minze, abgezupft
- 1 Salatgurke, geschält, Kerne entfernt (ca. 300 g), in Stücken
- 400 g Joghurt, 10% Fett
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Olivenöl zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
20min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5 Min
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 10min
Joghurt-Käsecreme mit getrockneten Tomaten - Kuru Domatesli Haydari
10min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2h
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 min
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1 Std. 15 Min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 Std.
Rotkohlsalat - Kırmızı Lahana Salatası
10min
Bulgursalat - Kısır
1 Std.
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50min