Baby-friendly Creamy Chicken, Pea and Mushroom Risotto

Baby-friendly Creamy Chicken, Pea and Mushroom Risotto

4.3 61 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • button mushrooms washed
    150 g
  • olive oil
    20 g
  • Arborio rice
    300 g
  • dry white wine (see tip)
    60 g
  • chicken breast fillets, skinless cut in pieces (3 cm)
    350 g
  • boiling water
    600 g
  • thyme washed, leaves only
    3 sprigs
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • chicken stock paste, homemade (see tip)
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), (see tip)
  • frozen peas defrosted
    80 g
  • unsalted butter diced
    30 g

Wartości odżywcze na 140 g

Kalorie 295 kcal / 1236 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 0.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...