Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beetroot, peeled, cut in quarters
- 100 g carrots, cut in pieces
- 20 g onion
- 1 green apple (approx. 100 g), cut in quarters
-
2 - 3
sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
lub 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste - 2 tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 20 g lemon juice
- ¼ tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch sugar, adjust to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Beetroot Salad
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Carrot and Coconut Salad
5 Min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 Min
Curried Coleslaw
10 Min
Chunky Coleslaw
5 Min
5-Second Traffic Light Salad
5 Min
Super Quick Broccoli Salad
5 Min