Krydret rødkål

Krydret rødkål

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsjoner

Składniki

  • epler, type Cox Orange uten kjerne, delt i fire (ca. 200 g)
    2
  • løk delt i fire
    150 g
  • smør, usaltet i terninger
    30 g
  • rødkål uten kjerne, delt i tynne skiver
    700 g
  • muscovadosukker, lyst
    30 g
  • cider eddik
    50 g
  • vann
    100 g
  • havsalt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    2 klyper
  • kanel, malt
    1 ½ ts
  • allehånde, malt
    ¼ ts
  • nellik, malt
    ¼ ts
  • tranebærsaus (se tips)
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 176 mg
Białko 2 g
Kalorie 557 kJ / 133 kcal
Tłuszcz 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie