Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Natillas
- 65 g de azúcar
- 1 huevo
- 220 g de leche entera
- 4 g de azúcar vainillado
- 20 g de maicena
Bizcocho
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
- 450 g de piña troceada en conserva (con su jugo)
- 250 g de harina de repostería (y algo más para enharinar)
- 250 g de azúcar
- 2 huevos
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 2 cucharaditas de bicarbonato
Crema de relleno
- 30 g de azúcar
- 4 g de azúcar vainillado
- 400 g de queso cremoso
Cobertura
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 12 nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1182 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 196.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollo suizo relleno de melocotón
1j 30 menit
Bizcochitos de chocolate rellenos
1 Std. 15 Min
Bizcocho ligero con orange curd
1 Std. 15 Min
Bizcochitos de limón
50 menit
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 Std. 40 Min
Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos
1j
Bocaditos de limón y almendra
5 Std. 15 Min
Tarta mousse de piña
6h 30 min
Tarta de chocolate con leche y frutos rojos
2j 30 menit
Cheesecake tricolor
4j 30 menit
Tarta de la abuela
4j 30 menit
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10 min