Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 180 g de nata (35% de grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón recién exprimido
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharada de vinagre
Bizcocho de chocolate blanco y caramelo
- 80 g de chocolate blanco en trozos
- 100 g de mantequilla en trozos
- 120 g de azúcar
- 2 huevos
- 150 g de harina de repostería
- 2 - 4 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 23.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón bombón
4u.
Vasitos de chocolate con nata de flan y salsa de toffee
45 Min
Coulant de turrón
15 Min
Vasitos de crumble de chocolate y chile, reducción de frutos rojos y nata
4h 10min
Caracolas de hojaldre con gorgonzola
45 Min
Tarta de toffee con palomitas y chocolate
4u.
Mousse de chocolate y caramelo salado
1 Std. 45 Min
Samosas de pollo - India
2h 20 min
Minicheesecakes de chocolate blanco
8 godz. 30 min
Tarta brow-kies (brownie-cookies)
1 godz. 5 min
Brownies de chocolate blanco y pistachos
35min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 Std. 50 Min