Sopa fría de tomate y albahaca con rollitos de salmón

Sopa fría de tomate y albahaca con rollitos de salmón

4.4 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 raciones

Składniki

Sopa fría de tomate
  • 500 - 600 g de tomates pera en cuartos
  • 4 hojas de albahaca fresca
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 5 g de vinagre
  • 10 g de aceite de oliva virgen extra
Rollito de salmón
  • 8 palitos de cangrejo
  • 1 manzana pelada descorazonada y en cuartos (aprox. 150 g)
  • 50 g de cebolla
  • 2 cucharadas de mayonesa (aprox. 60 g)
  • 200 g de salmón ahumado en lonchas finas
Montaje
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra para regar
  • 8 - 10 hojas de albahaca fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 230 kcal / 964 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 315.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...