Dampet kalkunbryst med ricotta, spinat og valnøttfyll

Dampet kalkunbryst med ricotta, spinat og valnøttfyll

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porsjoner

Składniki

Fyll
  • spinatblader, ferske skylte (se tips)
    150 g
  • hvitløksfedd
    1
  • parmesanost delt i biter (2 cm)
    10 g
  • valnøtter
    50 g
  • basilikumblader, ferske
    6
  • ricotta ost, fersk
    125 g
  • havsalt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    ⅛ ts
Kalkun
  • kalkunbryst, med skinn, uten bein rullet
    700 - 800 g
  • parmaskinke
    6 - 9 skiver
  • vann
    1300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1143 mg
Białko 57 g
Kalorie 2103 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 29 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie