Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g white sugar
- 6 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21.2 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mousse
10 min
Grand Marnier® soufflé
1h
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Floating islands
40min
Spaetzle
35 Min
Cherry and almond clafoutis pudding
3h
Polenta
25 min
Cheese soufflés
30min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Crème brûlée
7 Std.
Chocolate fondant cake
40min