![Sabayon Sabayon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7E7ABA6B-8C09-4189-BC35-69935561359D/Derivates/913855E8-8751-492D-960C-8AFEA6B282B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g white sugar
- 6 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
7 Std.
Cream cheese spread with radishes
5 min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Advocaat (Eggnog liqueur)
10min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 godz. 35 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Slow-cooked Pears in Red Wine
5 godz.
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h
Sabayon (Zabaglione)
15min
Crema catalana
40min
Citrus syrup
25min
Peaches in white wine syrup
4 godz.