![Quatre quarts cake (four fourths cake) Quatre quarts cake (four fourths cake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/12C5794B-EAFB-482A-BA73-10C42B7EC5FA/Derivates/777792E7-A32E-4423-A6C7-C8B8D16480BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, cut into cubes (4-5 cm), plus extra for greasing
- 250 g raw sugar
- 250 g self-raising flour
- 4 eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408.8 kJ / 335.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 197.6 mg