Risotto cu pere și Gorgonzola

Risotto cu pere și Gorgonzola

4.6 25 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porții

Składniki

  • ceapă galbenă tăiată în bucăți
    60 g
  • ulei de măsline extravirgin
    30 g
  • orez Arborio
    320 g
  • vin alb, sec
    50 g
  • apă
    700 g
  • sare
    1 linguriță
  • Gorgonzola tăiat în bucăți (1 cm)
    200 g
  • pere decojite, fără cotor, tăiate bucăți (1 cm)
    200 g
  • unt nesărat
    1 ½ linguri

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 1294.6 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 2618.3 kJ / 623.3 kcal
Tłuszcz 30.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...