Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasteczkowy spód
- 300 g kruchych ciastek, czekoladowych, połamanych na kawałki
- 100 - 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g kakao
Nadzienie
- 200 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
Polewa czekoladowa
-
100
g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
lub 100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 40 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2295.8 kJ / 548.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 46.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananowe brownie
40 Min
Brownie z krówkami
50 Min
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 Std. 10 Min
Brownie z pistacjami
1hod. 45min
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Orzechy laskowe w karmelu
1 Std. 30 Min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 Min
Fondant czekoladowy
35 Min
Mus czekoladowy
3 Std. 20 Min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 min
Fondant czekoladowy
50 Min