
Urządzenia i Akcesoria
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
Ciasteczkowy spód
-
20 g kakao
-
300 g kruchych ciastek czekoladowych, połamanych na kawałki
-
100 - 150 g masła pokrojonego na kawałki
Nadzienie
-
200 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
548.3 kcal /
2295.8 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
46.4 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
22.4 g
Sód
54.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska