Urządzenia i Akcesoria
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
2 jabłka duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
200 g mąki pszennej
-
250 g mleka
-
2 jajka
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.1 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1304.1 kJ /
311.7 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Naleśniki z mięsnym farszem
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Racuchy z jabłkami
35 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min