Urządzenia i Akcesoria
Seeded bread loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 slices
Składniki
-
grapeseed oil plus extra to grease20 g
-
linseeds (flaxseeds)20 g
-
pepita seeds50 g
-
sunflower seeds50 g
-
water200 g
-
milk plus extra to brush200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
caster sugar1 tsp
-
baker's flour400 g
-
rye flour100 g
-
wholemeal plain flour100 g
-
sea salt2 tsp
-
bread improver (see Tips)2 tsp
-
seeds, mixed to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
305.1 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
927.8 kJ /
220.9 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Hot cross bun loaf
2 Std. 40 Min
Buttermilk bread
2 Std.
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Fruit and nut loaf
27 Std. 50 Min
Spelt bread rolls
1 Std. 45 Min
Spiced fruit loaf
2 Std. 30 Min
Quick almond biscuits
35 Min
Classic Wholemeal
2 Std. 40 Min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min
Basic bread rolls
45 Min