![Buttermilk rusks Buttermilk rusks](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/59606ce0-7d2f-493f-ac82-9538fc8ee544/Derivates/35ba5404-fdfc-4aa8-9c49-ada13f2f6169.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 500 g self-raising flour
- 150 g white sugar
- 1 tsp sea salt
- 60 g desiccated coconut
- 250 g buttermilk
- 1 egg
- 2 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 564.5 kJ / 134.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 222.9 mg
Alternatywne przepisy
Malva pudding
50 Min
Mini banoffee bombe Alaskas
24h 30min
Malva Pudding
55min
Koeksisters
1 Std.
Mealie bread
55min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Bunny Chow with Durban Curry
3h
Bunny chow
45 Min
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Milk tart
3h
Milk Tart
8 Std. 45 Min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min