Urządzenia i Akcesoria
Sweet Potato Gnocchi
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
Dough
-
Parmesan cheese cut into pieces2 oz
-
water30 oz
-
sweet potatoes peeled, cubed (1 in.)12 oz
-
all-purpose flour11 oz
-
ricotta cheese4 oz
-
large egg1
-
salt½ tsp
-
garlic powder¼ tsp
-
ground nutmeg (opcjonalnie)½ tsp
Boiling Gnocchi
-
water60 oz
-
salt1 tsp
Pan Frying Gnocchi
-
unsalted butter divided2 oz
-
extra virgin olive oil to fry, divided2 oz
-
fresh sage leaves divided10
-
Parmesan cheese shaved, to serve
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
765 mg
Białko
19 g
Kalorie
2983 kJ /
713 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bone Appétit
12 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Stuffed Gnocchi
1 godz. 20 min
Sweet Potato Stuffed Shells with Cauliflower Alfredo Sauce
1 godz. 30 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegan Eggplant Massaman Curry
Brak ocen
Baked Mushroom Empanadas
1 godz. 50 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 min
Black Bean Brownies
35 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Vegetarian Chili
50 min
Southwest Quinoa
40 min