Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 85 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 250 g de harina de repostería
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y un poco más para engrasar los moldes)
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 300 g de almendra molida
- 300 g de azúcar
- 2 huevos
- 50 g de vino de Jerez dulce
- 50 g de leche
Montaje
-
1 - 2
cucharadas de almendras crudas sin piel
lub 1 - 2 cucharadas de granillo de almendra tostado - 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1812 kJ / 434 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Delicia de helado
10h
Rosca de carnaval
2h 10min
Cremadillos
3h 50min
Fullatre de las Cinco Villas
1 Std. 25 Min
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Pastelitos de manzana y canela
1 Std. 40 Min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45min
Carbayones
1 Std. 25 Min
Cañas de nata
30 Min
Flan de París con merengue
10h
Canutillos de crema
3u.