Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 de caramelo líquido (para los moldes)
- 2 peras en almíbar en mitades y escurridas
- 500 g de leche entera
- 1 vaina de vainilla (abierta longitudinalmente)
- 110 g de azúcar
- 4 huevos
- 800 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Flan de coco
1h 40 min
Pudin diplomático
1h 40 min
Timbal de frutas
2 godz. 15 min
Delicias de melocotón en conserva
5h
Crema de caramelo
2 godz. 10 min
Tatin de pera
45 Min
Tarta flan de galletas y plátano
4 godz. 30 min
Natillas de naranja con chocolate
2 godz. 15 min
Pudin de calabaza y naranja
1h 30 min
Flan de café
4h 20min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3h 20 min
Flan de licor de café
5h 15min