Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 de caramelo líquido (para los moldes)
- 2 peras en almíbar en mitades y escurridas
- 500 g de leche entera
- 1 vaina de vainilla (abierta longitudinalmente)
- 110 g de azúcar
- 4 huevos
- 800 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Flan de almendra con salsa de caramelo
2 Std. 45 Min
Flan de París con merengue
10h
Charlota de mandarinas
6 Std. 30 Min
Natillas de naranja con chocolate
2 Std. 15 Min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Tatin de pera
45 min
Tarta de plátano al caramelo
45 min
Tarta flan de galletas y plátano
4 Std. 30 Min
Tarta de melocotón
1óra 15p
Tarta cuajada de caramelo
2h 10 min
Pudin de calabaza y naranja
1h 30 min
Tarta de naranja
5óra