Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 100 g de azúcar
- 3 huevos
- 500 g de leche
- 45 g de maicena
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 1 pellizco de canela molida
Ganache al cardamomo
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 5 semillas de cardamomo machacadas
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Coulis de kiwi
- 80 g de agua
- 200 g de kiwis
- 90 g de azúcar
- 1 cucharadita de maicena
- 1 cucharadita de zumo de naranja
Merengue
- 3 claras de huevo
- 150 g de azúcar
Montaje
- 4 pastelitos brazo de gitano (por ej. Martínez®, Dulcesol®, Hacendado®)
- 1 granada (desgranada)
- 2 melocotones en almíbar (en mitades) (4 mitades) en trozos
- 1 kiwi en trozos
- 2 cucharadas de grageas de azúcar para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Alfajores de gofio (Canarias)
1h 30min
Cóctel Christmas
1h 10 min
Milhojas al limón con frutas del bosque
1h
Árbol de choux (Croquembouche)
2h
Café irlandés (Irish coffee)
15min
Pato relleno a la navarra
3 Std. 15 Min
Tarta Saint-Honoré
3 Std.
Cup tropical con cava
5min
Áspic de huevos de codorniz con huevas de mújol y salmón
1 Std. 40 Min
Bomba de chocolate
4h
Agua de Sevilla
5min
Tarta Dobos
2 godz. 40 min