Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
-
1
bustina di lievito di birra disidratato
lub 20 g di lievito di birra fresco - 250 g di farina integrale + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 2 cucchiaini di sale, preferibilmente integrale, + q.b.
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia veloce in padella
40 min.
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2 Std. 10 Min
Focaccine integrali farcite
3h
Pizzette integrali (di Luca Montersino)
4h 15 min.
Focaccia ai cereali
2 godz. 5 min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4h
Schiacciata integrale con finocchi e pesce spada
40 min.
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min
Piadina integrale farcita
40 min.
Focaccia pugliese
1h 10 min.
Pizza alle tre farine
1h 55min