![Gnocco emiliano Gnocco emiliano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BAE754CD-4CA1-45C6-8B13-B8E011A93F23/Derivates/14A93BE6-E257-46BF-855B-F35D2C34B37A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pancetta di maiale a cubetti
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco
-
600
g di farina tipo 1
lub 600 g di farina tipo 0 - 30 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Coppia ferrarese
1 Std.
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Gnocco al forno con i ciccioli
4 Std. 50 Min
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Passatelli
45 Min
Pastaragia
25 Min
Focaccia alle olive
2h
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55 min
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min
Ciambella romagnola
1 Std.
Tigelle
3h 50min