Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di gherigli di noci
- 50 g di burro
- 200 g di pera Williams, sbucciata e a cubetti (1 cm)
- 40 g di pomodori secchi a metà
- 400 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
Salsa
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di burro
-
5
g di farina tipo 00
lub 5 g di amido di mais (maizena) - 180 g di brodo vegetale
-
200
g di Champagne
lub 200 g di spumante - 20 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di granatina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2942.5 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1121.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di patate con cuore filante
40 Min
Rustici alla carbonara
1 Std. 30 Min
Frittelle di cavoli e Emmental
35 Min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 Std.
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5min
Terrina alla barbabietola e formaggio di capra (TM6)
Brak ocen
Crostata morbida con tonno e misticanza
1 Std.
Bolinhos de bacalhau (crocchette portoghesi di baccalà)
1 Std.
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1 Std. 30 Min
Spaghetti alla busara
30 Min
Baby cake pops
2h
Mezzelune ripiene
1 Std. 30 Min