![Burrito saluto al sole (di Sorelle Passera) Burrito saluto al sole (di Sorelle Passera)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11c31715-d2cc-4d3b-b89a-c1d05c04be80/Derivates/0e764654-5867-436d-a016-06001cc099e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortillas
- 110 g di acqua tiepida
- 10 g di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
Ripieno
- 5 g di erbe aromatiche fresche miste (menta, basilico e prezzemolo)
- 1 peperoncino verde fresco piccante
- 7 pomodorini camone, in quarti
- 80 g di peperone verde
- 80 g di peperone rosso
- 60 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 4 calamari freschi piccoli, puliti, a dadini
- 200 g di riso basmati
- 10 g di cocco grattugiato e tostato (vedere consigli)
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
Terminare la preparazione
- succo di lime (1 lime)
- 1 mango metà a dadini, metà a listarelle
- pepe q.b.
- peperone a listarelle, qualche bastoncino
- cocco fresco tritato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3368.3 kJ / 805 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 118.5 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1381.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di pollo giapponesi
50 dk
Mini cheeseburger
2h 40min
Tortillas di pollo glassato
40 min
Double cheeseburger
3h 10min
Tra-pizza alla parmigiana di melanzane
5h 30min
Empanadas di carne
1h 10 min.
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1sa 5 dk
Hamburger di pollo con salsa allo yogurt
2h 10min
Pad thai
45 dk
Burger di quinoa e ketchup giallo
2 Std.
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50 dk
Pokè bowl al salmone
35 min