Urządzenia i Akcesoria
One-Pot-Paprika-Pasta
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 Portionen
Składniki
-
rote Paprika (ca. 1000 g), geviertelt6
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
Tomatenmark100 g
-
stückige Tomaten800 g
-
Rosmarin, getrocknet, gehackt2 TL
-
Thymian, getrocknet2 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker1 TL
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Wasser200 g
-
Sahne200 g
-
Nudeln (z. B. Fussili oder Spirelli)250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2345 kJ /
560 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
7.7 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Spinat-Nudeln
30 min
Vegane Paprika-Rahmsauce
40 min
Cremiger Gemüsereis
25 min
Chili-Bohnen-Reis
35 min
Zucchini-Frischkäse-Sauce
30 min
Tortellini-Blitz-Auflauf
30 min
Makkaroni mit Paprika-Frischkäse-Sauce
25 min
Champignon-Spinat-Nudeln
30 min
Tortellini-Tomatensuppe
45 min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30 min
Veggie Rigatoni al forno
45 min
Vorrats-Tortellini-Suppe
40 min