Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 rote Paprika (ca. 1000 g), geviertelt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 100 g Tomatenmark
- 800 g stückige Tomaten
- 2 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 2 TL Thymian, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Wasser
- 200 g Sahne
- 250 g Nudeln (z. B. Fussili oder Spirelli)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2345 kJ / 560 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Nudeln
30 Min
Cremig-rauchige Paprika-Bolognese (vegan)
45min
Cremiger Gemüsereis
25min
Chili-Bohnen-Reis
35 min
Makkaroni mit Paprika-Frischkäse-Sauce
25min
Vegane Paprika-Rahmsauce
40 min
Vorrats-Tortellini-Suppe
40 min
Feta-Nudeln
30 Min
Tortellini-Tomatensuppe
45min
Champignon-Spinat-Nudeln
30 Min
Veggie Rigatoni al forno
45min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30 Min