Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 10 g di burro
- 250 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 6 uova a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Creme
- 500 g di cioccolato fondente a pezzi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
Copertura e decorazione
- 500 g di cioccolato bianco a pezzi
- 290 g di burro morbido a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 2 - 3 cucchiai di codette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2512 kJ / 600 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1h 20 min
Torta soffice al profumo di arance
55 Min
Torta di mele
1 Std.
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Torta pazientina
3h 55min
Torta cappuccino e caramello
2 godz.
Cheesecake delle feste
4h 30min
"Finta" cheesecake
1h 55 min
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Torta al limone
55 Min