Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 130 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 200 g milk
- 50 g sugar
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 1 tsp sea salt
- 250 g mixed dried fruit, of choice (see Tips)
Piping mixture
- 40 g plain flour
- 50 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 pinch sea salt
Syrup
- 40 g water
- 40 g sugar
- butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.9 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 257.8 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Red and green Christmas shortbread
2 godz. 20 min
Quick puff pastry
1h 20min
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Chocolate hot cross buns
2h 40min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2 godz.
Boston Bun
2h 45min
Brioche burger buns
2 godz. 10 min
Basic bread rolls
45min
Portuguese-style custard tarts
40min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min