
Urządzenia i Akcesoria
Brioche hot cross buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portions
Składniki
Dough
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease130 g
-
milk200 g
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
sugar50 g
-
eggs2
-
baker's flour plus extra to dust500 g
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground cloves½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
mixed dried fruit of choice (see Tips)250 g
Piping mixture
-
plain flour40 g
-
water50 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
sea salt1 pinch
Syrup
-
water40 g
-
sugar40 g
-
butter to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
340.2 kcal /
1428.9 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
48.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
257.8 mg