Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 350 g dried pasta (e.g. penne, fusilli)
- 100 g bread, torn in pieces
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g mozzarella cheese, drained, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 110 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus 1 Tbsp for pasta
- 500 g passata
- 240 g tinned tuna in oil, drained (2 x 160 g tins)
- 200 g single cream
- 100 g water, plus extra for boiling
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2746.2 kJ / 656.4 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1358.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
1h
Sausage and Bacon Casserole
50min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Shepherd's Pie
1h 40min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min
Beef and Bean Enchiladas
40min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15min