Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 350 g dried pasta (e.g. penne, fusilli)
- 100 g bread, torn in pieces
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g mozzarella cheese, drained, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 110 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus 1 Tbsp for pasta
- 500 g passata
- 240 g tinned tuna in oil, drained (2 x 160 g tins)
- 200 g single cream
- 100 g water, plus extra for boiling
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2746.2 kJ / 656.4 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1358.8 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50 menit
Chicken and Leek Pie
1j 20 menit
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10 min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Tuna Noodle Bake
1j 20 menit
Chicken Pesto Tagliatelle
1 godz. 5 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min