Bizcocho con crema de orujo

Bizcocho con crema de orujo

4.6 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • de avellanas
    100 g
  • de zanahoria pelada, en trozos
    350 g
  • huevos
    5
  • de azúcar
    250 g
  • de vainilla líquida
    2 cucharaditas
  • de aceite de girasol (y un poco más para engrasar el molde)
    190 g
  • de licor de orujo
    50 g
  • de harina de repostería
    130 g
  • de levadura química en polvo
    2 cucharaditas colmadas
  • de bicarbonato
    1 cucharadita
  • de canela molida
    2 cucharaditas
  • de jengibre molido
    1 cucharadita
  • de sal
    ½ cucharadita
Crema de orujo
  • de mantequilla a temperatura ambiente
    50 g
  • de queso cremoso
    300 g
  • de azúcar glas
    230 g
  • de vainilla líquida
    1 cucharadita
  • de licor de orujo
    30 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 469 kcal / 1959 kJ
Białko 6.84 g
Tłuszcz 34.26 g
Węglowodany 32.46 g
Błonnik 1.85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...