Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di funghi champignon a fettine
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Terminare la preparazione
- 200 g di mozzarella sgocciolata e a fette
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3581 kJ / 856 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 106.6 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza ai frutti di mare
2h
Pizza quattro stagioni
1 Std. 30 Min
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Pizza frescolina
1h 40min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza alle verdure
2h 5min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza alla marinara
1h 35min
Pizza capricciosa
1h 35min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min