Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 50 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato -
180
g di latticello
lub 180 g di latte scremato - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
-
50
g di caciocavallo a pezzi (3 cm)
lub 50 g di Fontina a pezzi (3 cm) - 80 g di mozzarella sgocciolata in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Pizza ai frutti di mare
2h
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza ai peperoni
1h 55 phút
Pizza alle zucchine
1 godz. 45 min
Pizza alla romana
1h 40 min
Pizza alle verdure
2h 5min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Pizza prosciutto e funghi
1 godz. 45 min
Pizza alla marinara
1hod. 35min
Pizza capricciosa
1hod. 35min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min