Pizza ai quattro formaggi

Pizza ai quattro formaggi

4.7 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    50 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    15 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di latticello
    180 g
    180 g di latte scremato
  • di farina di forza (manitoba)
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di caciocavallo a pezzi (3 cm)
    50 g
    50 g di Fontina, a pezzi (3 cm)
  • di mozzarella sgocciolata in quarti
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 581 kcal / 2431 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 80.1 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...