Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di gamberi crudi interi
- 1200 g di acqua
- 3 pizzico di sale
- 400 g di cozze e vongole, spurgate
- 200 g di petti di pollo a tocchetti (2 cm)
- 8 scampi
- 60 g di scalogni a metà
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di calamari ad anelli
- 1 foglia di alloro secca
- 200 g di carne di maiale, il lombo a tocchetti (2 cm)
- 250 g di salamini piccanti (tipo Napoli) a fettine (1 salamino)
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 peperone rosso, pulito e a listarelle (1 cm)
- 150 g di piselli freschi
- 250 g di riso Parboiled (cottura 14 minuti)
- 1 bustina di zafferano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3431 kJ / 820 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tris di riso, pesce e verdure
35min
Manzo alla Stroganoff
1h
Capesante ai funghi porcini
1 godz. 20 min
Pepata di cozze
55min
Riso speziato con gamberi e ananas
40min
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1h 15 min
Cupola di pane con agnello e patate
2小时
Cocktail Pisco sour
10 分钟
Arroz de polvo
1h 15 min
Filetto in crosta di patate
2h 15min
Astice in bella vista
1h 15 min
Anatra all'arancia
1h 35min