Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait concentré sucré
- 800 g de lait
- 100 g d'eau
- 4 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- 2 ½ c. à soupe de fécule de maïs
- 1 citron vert, le zeste seulement, finement râpé
- 2 g de cannelle en poudre
- 1 g de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- 20 g d'extrait naturel de vanille
-
30
g de beurre de cacahuète
lub 200 g de lait de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 974.7 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 100.7 mg
Alternatywne przepisy
Punch à la noix de coco
45 min
Parmentier de banane plantain au chorizo
1h 25min
Acras de morue
24 Std.
Féroce d'avocat
30 min
Glace au coco
4h
Tourment d'amour à la goyave
1h 15min
Tourment d'amour
2 godz.
Glace coco et citron vert
12h 15min
Sauce chien
10 min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Acras de morue
13h
Pain au beurre
1h 30 min