Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de poivre noir en grains (15 g)
- 2 échalotes, coupées en quatre
- 50 g de carotte, coupée en morceaux
- 1 branche de céleri, effilée et coupée en morceaux
- 20 g de beurre, coupé en dés
- 1 pincée de sel
-
50
g de vin blanc sec
lub 50 g de cognac - 20 g de fécule de maïs
- 150 g d'eau
- ¼ de cube de bouillon de légumes
- 200 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 501 kJ / 121 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 min
Sauce curry
30 min
Sauce choron
20 min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce béarnaise
40 min
Sauce cocktail
10min
Sauce moutarde à l'aneth
25 min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1 Std. 50 Min
Sauce tartare
10min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20 min