![Floating islands Floating islands](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BADF2163-ED96-470E-A5EC-41248BFB5C6A/Derivates/1159F3DD-47C0-49AE-BFC2-032B26657FC0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla sauce (crème anglaise)
- 6 egg yolks
- 450 g milk
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch salt
- 30 g liquid caramel (see tips) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Floating islands
1 Std.
Spelt bread
1 Std. 45 Min
Mustard-dill sauce
2 Std. 15 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Fruit nectar
10 Min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Fruit sauce (coulis)
10 Min
Pommes Dauphine
2 Std. 10 Min
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1 Std. 40 Min
Aioli
10 Min
Frozen fruit sorbet
5 Min