Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 - 200 g di zucchero, a piacere
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di burro a pezzi
- 4 uova
- 20 g di latte
- 180 g di farina tipo 00
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 10 g di Cognac (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 20 g di cacao in polvere
- 60 g di gocce di cioccolato fondente
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 12 fette
- Kalorie
- 12878 kJ / 3078 kcal
- Białko
- 59.2 g
- Węglowodany
- 372.3 g
- Tłuszcz
- 148.2 g
- Błonnik
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandorle sabbiate
1 Std.
Nocciole tartufate
1h 10min
Bibita ACE (TM6)
6min
Carote pelate (TM6)
5min
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2h
Ciambella noci e caffè al Varoma
2 godz. 30 min
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2 godz. 30 min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Torta al cioccolato al Varoma
2h
Pandoro TM6
15h 15 min
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h