Torta marmorizzata al Varoma

Torta marmorizzata al Varoma

4.4 502 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

  • 180 - 200 g di zucchero a piacere
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 120 g di burro a pezzi
  • 4 uova
  • 20 g di latte
  • 180 g di farina tipo 00
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 10 g di Cognac (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di cacao in polvere
  • 60 g di gocce di cioccolato fondente
  • 1000 g di acqua

Wartości odżywcze na 12 fette

Kalorie 3078 kcal / 12878 kJ
Białko 59.2 g
Tłuszcz 148.2 g
Węglowodany 372.3 g
Błonnik 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...