Salada de bacalhau, aipo e tomate com vinagreta

Salada de bacalhau, aipo e tomate com vinagreta

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    80 g
  • vinagre balsâmico
    30 g
  • mistura de ervas aromáticas secas (manjericão, orégãos, tomilho, alecrim, etc.)
    1 ½ c. chá de
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    35 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    1 - 2 pitadas de
  • filetes de bacalhau fresco s/ pele (200 g unid. aprox., 2 cm de espessura aprox.)
    4
  • sal
    3 - 4 pitadas de
  • pimenta
    1 - 2 pitadas de
  • Água q.b.
  • tomate maduro cortado em pedaços
    200 g
  • talo de aipo cortado em pedaços
    100 g
  • salada mista
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 360 kcal / 1508 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 370 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...