Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g água
- 80 g azeite
- 5 g açúcar amarelo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g farinha de espelta
- 100 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 150 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 10 pés de tomilho-limão, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1296.4 kJ / 309.9 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 347.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão proteico de quark
1 Std.
Pão de forma sem glúten
14 Std.
Pão alemão
2h
Pão de iogurte
1h 20min
Pão de Aveia e Sementes
1h 45min
Lasanha de beringela
1h 10 min
Pão de trigo sarraceno, chia e sementes
1 Std. 30 Min
Mistura para pão integral
10min
Pão de forma integral
2h
Hambúrgueres de quinoa e ketchup de tomate-cereja amarelo
2h
Pão rápido
1 Std.
Pão mediterrânico de alecrim
1 Std. 55 Min