![Uramaki (per 1 persona) Uramaki (per 1 persona)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2ece4701-e634-4fb9-a8f4-5754ecdd5479/Derivates/7e343713-1c5d-4028-a18a-8c31bd63d29c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso per sushi
- 50 g di riso per sushi
- 1200 g di acqua + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 15 g di aceto di riso + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
Uramaki
- 2 fogli di alga nori (10x10 cm)
- 80 g di tonno fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli)
- 75 g di formaggio fresco spalmabile
- 50 g di avocado maturo, la polpa a fette
- salsa di soia q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2870 kJ / 686 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hosomaki
2h
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30min
Pokè bowl al salmone
35 Min
Sushi di verdure raw
8h 30 min
Sushi allo spada affumicato
55 Min
Ravioli cinesi
1 Std.
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min
Bento box
40 Min
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2h 30 min
Sweet sushi
2h
Sushi donuts
50min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min