Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 700 g di patate a pasta farinosa, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di acqua
- 300 g di farina tipo 00
- farina tipo 00 q.b.
- farina tipo 00
Sugo di anatra
- 80 g di sedano a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di salsicce di maiale fresche, spellate e sgranate
- 300 g di anatra, il petto a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di vino bianco
- 400 g di salsa di pomodoro, preferibilmente datterini
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3176 kJ / 759 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo
1 godz. 20 min
Tortellini in brodo vegetariani
2h
Menù: Zuppa di tortellini; composta di frutta (Bimby Friend)
Pas d’évaluation
Torcolo di San Costanzo
5 Std. 30 Min
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1hod. 10min
Minestra imbottita
1 godz. 30 min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30 min
Piadina romagnola farcita
55min
Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta
2 godz. 10 min
Minestrone di legumi con cozze
50 min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3 Std. 40 Min
Cappelletti reggiani
2h