![Frittelle di baccalà Frittelle di baccalà](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56C24FEE-8A3C-4FFE-AA58-FB3AA949A063/Derivates/F6F0048A-A2F7-4EEA-9618-CE932996045E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 250 g di baccalà precedentemente ammollato, dissalato, spellato e a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 2 chiodi di garofano
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 100 g di cipolle a metà
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco piccolo privato dei semi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di lievito istantaneo per torte salate
- 1000 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone
1 Std. 20 Min
Terrina di maiale e pollo al foie gras con chutney di fichi al Porto
10 Std. 30 Min
Crêpes ai gamberi e crescione
1 Std. 30 Min
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Raviggiolo di Cernusco
2sa 30 dk
Castagne sciroppate
721h 10min
Costolette di agnello in crosta
2sa 30 dk
Frittelle di agretti
2 Std.
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1 Std. 10 Min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 Std. 45 Min