Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito in polvere (8 g) - 400 g di farina di kamut
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 2 spicchi di aglio
- 5 - 6 acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi, a pezzi
lub 200 g di pomodori pelati in scatola - 1 cucchiaino raso di sale
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alle olive
2sa
Focaccia con patate e rosmarino
2sa 35 dk
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccine fantasia
2h 5min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Panini da picnic ai tre gusti
1 Std. 30 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Focaccia pugliese
1h 10 min