Pizzette marinare

Pizzette marinare

4.8 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito in polvere, (8 g)
  • 400 g di farina di kamut
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 2 spicchi di aglio
  • 5 - 6 acciughe sott'olio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi, a pezzi
    200 g di pomodori pelati, in scatola
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 cucchiaino di origano secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 290 kcal / 1213 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...